MayGrethe-030320

Kallesten Blogg

5 fordeler ved å ha regnskapsfører

5 fordeler ved å ha regnskapsfører

Vi ser på hvilke fordeler din bedrift får ved å ha en autorisert regnskapsfører
Av:

Del artikkel:
 
Størsteparten av norske virksomheter overlater alt eller deler av sine regnskapsoppgaver til en ekstern regnskapsfører. Dette gjelder særlig mindre og mellomstore selskaper, men flere større organisasjoner ser fordelene ved å ha engasjere regnskapsbyråer for å dekke sine behov for regnskaps-, økonomi- og lønnstjenester. Vi i Kallesten ser mange fordeler ved å ha regnskapsfører, men her lister vi opp de vi mener er kanskje de 5 viktigste:

1. Personlig kundekontakt og arbeidsdeling

I oppstarten fokuserer vi på å finne en optimal samhandling mellom din bedrift og oss som regnskapsfører. Det som passer for ett selskap passer ikke nødvendigvis for et annet. Noen bedrifter ønsker at regnskapsfører skal håndtere alt av regnskapsarbeid, mens andre ønsker å supplere med egne ansatte – eller at regnskapsfører kun skal ha en controller-funksjon. Vi er derfor svært fleksible med hensyn til arbeidsdeling. Din regnskapsfører hos oss vil i oppstarten være oppriktig interessert i ditt selskap, dine ansatte og deres rutiner, slik at dere sammen kan finne den rette arbeidsformen. Gjennom våre skybaserte systemløsninger vil det tilrettelegges for effektiv digital samhandling mellom regnskapsfører og kunde. Dette kan være bokføring av bilag, registrering av reiseregninger, lønnskjøringer og rapportering. 

2. Spar tid

En stor fordel med å bruke en autorisert regnskapsfører, er at du kan bruke tiden din mer fornuftig. Regnskapsføring kan nemlig være svært tidskrevende for mange å sette seg inn i. Tiden det tar å føre regnskap, er tid du heller kanskje ville brukt på å drive virksomheten din, i mange tilfeller til fakturerbar tid.

3. Reduser risiko

Det å sette profesjonelle på bedriftens økonomi, reduserer i tillegg risiko for at det rapporteres inn feil til skatteetaten. Slike feil kan føre til alvorlige konsekvenser for virksomheten og i verste fall koste din bedrift dyrt. Dersom du er komfortabel med å ha noe kontroll og ansvar selv, kan du eventuelt gjøre deler av regnskapet på egenhånd. En regnskapsfører vil dermed fungere som en ekstra kontroll, og sørge for at jobben gjøres i henhold til gjeldende regler og retningslinjer.

4. Økt effektivitet og vekst

Våre regnskapsførere vil kunne tilby gode råd og innsikt i hvordan dere kan videreutvikle og effektivisere bedriften deres. Vi har kunder fordelt på et bredt spekter av bransjer, næringer og organisasjoner, og dere vil få en regnskapsfører som er ekspert på nettopp deres bransje. Din regnskapsfører hos oss vil ha kunnskap om de ulike problemstillingene, risikofaktorene og utfordringene du møter i din bransje. Hva som skaper verdi for deg som kunde skal være førende i tjenestene vi tilbyr deg. Bransje- og kundeforståelse står derfor helt sentralt. Vi kan kartlegge og vurderer bedriftens lønnsomhet opp mot de forventninger, mål og ønsker du har.

5. Tilgang på de nyeste digitale systemene

For oss i Kallesten står samarbeid mellom oss og kunde sentralt. Vi har lagt ned arbeid i å velge digitale løsninger som er moderne og fremtidsrettede. Vi var tidlig ute med å digitalisere regnskapet, og vi ser at dette effektiviserer mange bedrifter. Mange bedrifter bruker fortsatt mer tid enn nødvendig på regnskap og administrasjon. Heldigvis finnes det enklere løsninger, og fremtidens regnskap krever ingen store investeringer eller nye programmer. Vi har nå benyttet oss av nettbasert regnskap i flere år, og ser at fordeler ved å ta i bruk skybaserte regnskapssystem er blant annet:
  • Fullstendig oversikt i ett system
  • Papirløs flyt av bilag og betaling av fakturaer i systemet
  • All økonomistyring på nett. Du får alt av lønn, fakturering, prosjektstyring, bank, timeregistrering, reise og utlegg samlet på ett sted
  • Regnskap i sanntid gir mulighet for løpende oppdateringer og gode råd når du trenger det
  • Intuitive og enkle rapporter
  • Større mulighet for arbeidsdeling
  • Ideell måte å vokse på. Skysystemer er skalerbare. Dette betyr at du kan fjerne og legge til brukere hele tiden.
  • Rask oppstart. Det kreves ingen installasjoner. Dermed kan du i utgangspunktet komme i gang med en gang.
  • Lave kostnader i oppstarten. Ingen maskinvare eller software må kjøpes. Dermed reduserer du tid og penger brukt på maskinvare og software.
  • Tilgang på regnskapet, hvor som helst og når som helst
Disse fordelene vil også i sum bidra til frigjøring av tid, slik at du som kunde kan fokusere på din kjernevirksomhet.  I tillegg vil kontinuerlig oppdaterte regnskaper være av mye større interesse enn kanskje 1-3 måneder gamle resultat og balanserapporter. Dette er et meget godt verktøy for ledelse og styre som skal ta sine beslutninger

Vi kjenner godt til små og mellomstore bedrifter, deres hverdag og deres utfordringer. Hos Kallesten Revisjon og Regnskap AS får du hele pakken, verktøykassen du trenger for å gjøre mye av jobben selv, og gode råd fra regnskapsfører. Hver enkelt bedrift har sine egne og unike utfordringer, og derfor vil man i mange tilfeller ha behov for skreddersydde løsninger tilpasset bedriften sin – og det får du hos oss.
Ta kontakt med oss i dag for å høre mer om våre løsninger og tjenester.
 

Har du et spørsmål, eller er det noe vi kan hjelpe med?

Vi kan bidra innen rådgivning, regnskap, revisjon, selskapsetablering m.m. Kom gjerne innom for en uforpliktende kostnadsfri samtale. 
 
Tilpassede  økonomitjenester
En bedrifts behov for revisjon og regnskapstjenester vil variere sterkt i forhold til virksomhetens størrelse og kompleksitet. Gjennom mer enn 30 års erfaring i både revisjon og regnskapstjenester, vet vi at våre tjenester må tilpasses den enkeltes konkrete behov. Vi leverer tjenester innen revisjon, regnskap, økonomistyring og økonomisk rådgivning på et tilpasset nivå. Se vår tjenestemeny for en oversikt over hva vi kan tilby.
Tilpassede  økonomitjenester
En bedrifts behov for revisjon og regnskapstjenester vil variere sterkt i forhold til virksomhetens størrelse og kompleksitet. Gjennom mer enn 30 års erfaring i både revisjon og regnskapstjenester, vet vi at våre tjenester må tilpasses den enkeltes konkrete behov. Vi leverer tjenester innen revisjon, regnskap, økonomistyring og økonomisk rådgivning på et tilpasset nivå. Se vår tjenestemeny for en oversikt over hva vi kan tilby.
økonomitjenester
Penger

Spar skatt ved å ta ut aksjeutbytte før nyttår!

Det kan være skattemessig lønnsomt å ta ut et aksjeutbytte før nyttår som følge av foreslåtte skatteendringer. Her forklarer vi hvorfor og hvordan.
FB_IMG_1514815662024

Ny avdelingsleder og ansvarlig revisor ved vårt Karmøykontor

1. september 2021 overtok Jonny Pedersen som avdelingsleder og ansvarlig revisor ved vårt avdelingskontor på Karmøy
Bj%C3%B8rn-030320

Digitalisere regnskapet i 2022?

Spar tid og penger på regnskap i skyen
KON08281-Edit

Buffer - lynrask finansiering rett i regnskapssystemet!

Enkel finansiering for bedrifter - Vi i Kallesten ønsker å være en bidragsyter til innovasjon og nyskapning, og mener at Buffer vil kunne hjelpe bedrifter med likviditet og finansiering på en rask og rimelig måte.