Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
brooke-lark-nMffL1zjbw4-unsplash

Kallesten Blogg

Aktuelt
Leie inn en økonomisjef?

Leie inn en økonomisjef?

Daglig leders høyre hånd
Av:

Del:
 
Utviklingen i dag går i retning av at flere og flere virksomheter ønsker å benytte sine ressurser til sin egen kjernevirksomhet. Et av tiltakene i den forbindelse kan være å sette ut økonomifunksjonen, også kalt outsourcing. Dette innebærer at en leier inn ekstern ekspertise til blant annet lønnskjøring, inngående faktura, betaling, purringer, regnskapsrapportering og deltakelse i styremøter. Hos oss får du din egen økonomisjef, akkurat når du trenger en. I tillegg kan vi operere i team for å effektivt dekke din bedrifts behov. Vi har en god blanding av dyktige og engasjerte ansatte som tørr å yte det lille ekstra, og vi har et stort antall kunder fordelt på et bredt spekter av bransjer, næringer og organisasjoner.
 
En av de største grunnene til at bedrifter setter ut økonomifunksjonen er rett og slett fordi det er kostnadseffektivt. Den gjennomsnittlige årslønnen for en økonomisjef er på kr 997.560 per år i Norge, som tilsvarer ca kr 83.130 pr måned. For en brøkdel av denne kostnaden kan en bedrift ”leie en økonomisjef” hos oss, og få noen av de samme fordelene som ved å ha en fulltids økonomisjef. Man vil i tillegg redusere risikoen for indirekte kostnader som følge av sykefravær og rekruttering, da det blir tjenesteleverandøren sitt ansvar å stille med riktig personell til avtalt tid.
 
Ett nytt sett med øyne
Å outsource økonomisjefen gjør mindre bedrifter mer kostnadseffektive, samtidig som man får et nytt sett med øyne på virksomheten. Ofte i livet kan en ikke selv se de løsninger, som de på utsiden kan. Ved å invitere noen nye inn kan vi få et helt nytt perspektiv, som ikke er preget av gamle fastgrodde rutiner. Dette gjelder også i næringslivet. Noen med et friskt nytt perspektiv kan oppdage løsningen på problemet raskt. I tillegg til at en kan få hjelp til å løse sine eksisterende problemer, kan en fra utsiden oppdage helt nye potensialer ved en bedrift, som for eksempel generell effektivisering, nye produktområder, markedsføring, etc, etc.

Mer enn “bare” regnskap
Velger man en økonomisjef som har finanskunnskap i tillegg til regnskapsbakgrunn, er man i større grad sikret forutsigbarhet og vekst. Den innleide økonomisjefen kan da både føre regnskapet og analysere det. Dette gir en stor merverdi, og kan gi selskapet store fordeler i sitt marked. Fordelene kan for eksempel være bedre kalkyler som gir økt fortjeneste, gjennomtenkte budsjetter som treffer eller en likviditetsanalyse som sikrer selskapets planer og vekst.
 
Innfris langt på vei
Handelshøyskolen BI med støtte fra Norges forskningsråd og Accenture gjennomførte i 2007 ”Outsourcingsundersøkelsen”. Formålet med undersøkelsen var bedre å forstå hva som driver eller ikke driver norske bedrifter til outsourcing av forretningsprosesser, IT eller andre kunnskapsbaserte funksjoner, hvilken risiko bedriftene tar, hvilke funksjoner som outsources og hvor disse outsources, foretrukne tjenestemodeller samt ledelsesmessige fordeler og ulemper ved denne forretningspraksisen.
 
Hovedfunn fra undersøkelsen viste at
 - avtalt tjenestekvalitet og forventet besparelse innfris langt på vei ved outsourcing
 - tilgang til høyt kvalifisert arbeidskraft er viktigste driver for outsourcing

Strategiske og økonomiske fordeler
Oppsummert så tilbyr tjenesten ”økonomisjef til leie” strategiske og økonomiske fordeler som er for overbevisende til å overse. Når outsourcing fungerer reduseres kostnadene, fleksibiliteten, ekspertisen og disiplinen økes, og friheten til å fokusere på kjernevirksomheten sikres.
 
Med årene har alle aspekter ved å drive et selskap blitt mer og mer konkurranseutsatt og kompleks, og det er helt naturlig at selskaper flytter fokuset til det de gjør best, og hyrer inn andre på deltid/timebasis for å gjøre resten.
Ta kontakt for en samtale og et uforpliktende tilbud!


 

Har du et spørsmål, eller er det noe vi kan hjelpe med?

Vi kan bidra innen rådgivning, regnskap, revisjon, selskapsetablering m.m. Kom gjerne innom for en uforpliktende kostnadsfri samtale. 
 

Sparringspartner og støttespiller

Gjennom mer enn 30 års erfaring i både revisjon og regnskapstjenester, vet vi at våre tjenester må tilpasses den enkeltes konkrete behov.
Odd-terje-forside-banner_flip
Revisjonstjenester
- raskt og effektivt!
Ved å velge Kallesten Revisjon og Regnskap AS som din revisor, velger du tillit, stabilitet, løsningsorientert tilnærming og effektive tjenester.
plus-circle_icon
Les mer
Revisjon
Regnskapstjenester
- fra a til å
Relevant og riktig regnskapsrapportering til rett tid er en forutsetning for en lønnsom og effektiv virksomhet.
Rådgivning
- vi snakker ditt språk
Trenger du hjelp til å få fart på butikken? Vi snakker et språk du forstår!

Aktuelle artikler

Gode kunderelasjoner er noe vi brenner for!
Tillit bygges gjennom å møte mennesker med respekt, nysgjerrighet og åpenhet. Med et jordnært engasjement har vi hjulpet våre kunder gjennom snart 40 år, og det ønsker vi å fortsette med. Ta gjerne en kikk på noen av våre bloggartikler om du finner noe som er nyttig for deg.
Picture1
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Etter at den rødgrønne regjeringen tok over i 2021, har det skjedd en rekke lovendringer i arbeidslivet. Fra 1. januar 2024 trådte det i kraft ytterligere endringer i arbeidsmiljøloven som skaper nye forpliktelser for arbeidsgivere. De fleste endringene omfatter alle arbeidsgivere, mens enkelte kun gjelder for arbeidsgivere som er del av konsern. Her vil vi gi en oversikt over endringene, og hvordan arbeidsgivere kan og bør innrette seg.
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Skjermbilde%202023-11-24%20084122
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Om en aksjonær gir bort aksjer som en gave, har det i utgangspunktet ingen skattemessige konsekvenser for giver, men det er ikke bare rett frem hvis aksjene har negativ inngangsverdi eller om noen har forkjøpsrett til aksjene. «Gave» til eget eller ektefelles selskap skattlegges som en skattepliktig realisasjon, og en gave kan skattemessig også bli behandlet som utbytte
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Revisjon%20tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Revisjon = tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Plakett_GULL2023
Re-sertifisert - gull igjen!
Resertifisert med GULL for 3 nye år som sykkelvennlig arbeidsplass!
Re-sertifisert - gull igjen!
Photo by Annie Gray on Unsplash
Hva koster en håndverker?
En god håndverker er verd å betale godt for. Men hvorfor er timeprisen på et nivå som for noen oppfattes som høy?
Hva koster en håndverker?
nyhavn-copenhagen-marianne-granum-6615f927dbe777785100a6298c7964f5712c031f
Firmatur - skattepliktig eller ikke?
Vi greier ut om de aktuelle reglene
Firmatur - skattepliktig eller ikke?