Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
MayGrethe-030320

Kallesten Blogg

Aktuelt
5 fordeler ved å ha regnskapsfører

5 fordeler ved å ha regnskapsfører

Vi ser på hvilke fordeler din bedrift får ved å ha en autorisert regnskapsfører
Av:

Del:
 
Størsteparten av norske virksomheter overlater alt eller deler av sine regnskapsoppgaver til en ekstern regnskapsfører. Dette gjelder særlig mindre og mellomstore selskaper, men flere større organisasjoner ser fordelene ved å ha engasjere regnskapsbyråer for å dekke sine behov for regnskaps-, økonomi- og lønnstjenester. Vi i Kallesten ser mange fordeler ved å ha regnskapsfører, men her lister vi opp de vi mener er kanskje de 5 viktigste:

1. Personlig kundekontakt og arbeidsdeling

I oppstarten fokuserer vi på å finne en optimal samhandling mellom din bedrift og oss som regnskapsfører. Det som passer for ett selskap passer ikke nødvendigvis for et annet. Noen bedrifter ønsker at regnskapsfører skal håndtere alt av regnskapsarbeid, mens andre ønsker å supplere med egne ansatte – eller at regnskapsfører kun skal ha en controller-funksjon. Vi er derfor svært fleksible med hensyn til arbeidsdeling. Din regnskapsfører hos oss vil i oppstarten være oppriktig interessert i ditt selskap, dine ansatte og deres rutiner, slik at dere sammen kan finne den rette arbeidsformen. Gjennom våre skybaserte systemløsninger vil det tilrettelegges for effektiv digital samhandling mellom regnskapsfører og kunde. Dette kan være bokføring av bilag, registrering av reiseregninger, lønnskjøringer og rapportering. 

2. Spar tid

En stor fordel med å bruke en autorisert regnskapsfører, er at du kan bruke tiden din mer fornuftig. Regnskapsføring kan nemlig være svært tidskrevende for mange å sette seg inn i. Tiden det tar å føre regnskap, er tid du heller kanskje ville brukt på å drive virksomheten din, i mange tilfeller til fakturerbar tid.

3. Reduser risiko

Det å sette profesjonelle på bedriftens økonomi, reduserer i tillegg risiko for at det rapporteres inn feil til skatteetaten. Slike feil kan føre til alvorlige konsekvenser for virksomheten og i verste fall koste din bedrift dyrt. Dersom du er komfortabel med å ha noe kontroll og ansvar selv, kan du eventuelt gjøre deler av regnskapet på egenhånd. En regnskapsfører vil dermed fungere som en ekstra kontroll, og sørge for at jobben gjøres i henhold til gjeldende regler og retningslinjer.

4. Økt effektivitet og vekst

Våre regnskapsførere vil kunne tilby gode råd og innsikt i hvordan dere kan videreutvikle og effektivisere bedriften deres. Vi har kunder fordelt på et bredt spekter av bransjer, næringer og organisasjoner, og dere vil få en regnskapsfører som er ekspert på nettopp deres bransje. Din regnskapsfører hos oss vil ha kunnskap om de ulike problemstillingene, risikofaktorene og utfordringene du møter i din bransje. Hva som skaper verdi for deg som kunde skal være førende i tjenestene vi tilbyr deg. Bransje- og kundeforståelse står derfor helt sentralt. Vi kan kartlegge og vurderer bedriftens lønnsomhet opp mot de forventninger, mål og ønsker du har.

5. Tilgang på de nyeste digitale systemene

For oss i Kallesten står samarbeid mellom oss og kunde sentralt. Vi har lagt ned arbeid i å velge digitale løsninger som er moderne og fremtidsrettede. Vi var tidlig ute med å digitalisere regnskapet, og vi ser at dette effektiviserer mange bedrifter. Mange bedrifter bruker fortsatt mer tid enn nødvendig på regnskap og administrasjon. Heldigvis finnes det enklere løsninger, og fremtidens regnskap krever ingen store investeringer eller nye programmer. Vi har nå benyttet oss av nettbasert regnskap i flere år, og ser at fordeler ved å ta i bruk skybaserte regnskapssystem er blant annet:
  • Fullstendig oversikt i ett system
  • Papirløs flyt av bilag og betaling av fakturaer i systemet
  • All økonomistyring på nett. Du får alt av lønn, fakturering, prosjektstyring, bank, timeregistrering, reise og utlegg samlet på ett sted
  • Regnskap i sanntid gir mulighet for løpende oppdateringer og gode råd når du trenger det
  • Intuitive og enkle rapporter
  • Større mulighet for arbeidsdeling
  • Ideell måte å vokse på. Skysystemer er skalerbare. Dette betyr at du kan fjerne og legge til brukere hele tiden.
  • Rask oppstart. Det kreves ingen installasjoner. Dermed kan du i utgangspunktet komme i gang med en gang.
  • Lave kostnader i oppstarten. Ingen maskinvare eller software må kjøpes. Dermed reduserer du tid og penger brukt på maskinvare og software.
  • Tilgang på regnskapet, hvor som helst og når som helst
Disse fordelene vil også i sum bidra til frigjøring av tid, slik at du som kunde kan fokusere på din kjernevirksomhet.  I tillegg vil kontinuerlig oppdaterte regnskaper være av mye større interesse enn kanskje 1-3 måneder gamle resultat og balanserapporter. Dette er et meget godt verktøy for ledelse og styre som skal ta sine beslutninger

Vi kjenner godt til små og mellomstore bedrifter, deres hverdag og deres utfordringer. Hos Kallesten Revisjon og Regnskap AS får du hele pakken, verktøykassen du trenger for å gjøre mye av jobben selv, og gode råd fra regnskapsfører. Hver enkelt bedrift har sine egne og unike utfordringer, og derfor vil man i mange tilfeller ha behov for skreddersydde løsninger tilpasset bedriften sin – og det får du hos oss.
Ta kontakt med oss i dag for å høre mer om våre løsninger og tjenester.
 

Har du et spørsmål, eller er det noe vi kan hjelpe med?

Vi kan bidra innen rådgivning, regnskap, revisjon, selskapsetablering m.m. Kom gjerne innom for en uforpliktende kostnadsfri samtale. 
 

Sparringspartner og støttespiller

Gjennom mer enn 30 års erfaring i både revisjon og regnskapstjenester, vet vi at våre tjenester må tilpasses den enkeltes konkrete behov.
Odd-terje-forside-banner_flip
Revisjonstjenester
- raskt og effektivt!
Ved å velge Kallesten Revisjon og Regnskap AS som din revisor, velger du tillit, stabilitet, løsningsorientert tilnærming og effektive tjenester.
plus-circle_icon
Les mer
Revisjon
Regnskapstjenester
- fra a til å
Relevant og riktig regnskapsrapportering til rett tid er en forutsetning for en lønnsom og effektiv virksomhet.
Rådgivning
- vi snakker ditt språk
Trenger du hjelp til å få fart på butikken? Vi snakker et språk du forstår!

Aktuelle artikler

Gode kunderelasjoner er noe vi brenner for!
Tillit bygges gjennom å møte mennesker med respekt, nysgjerrighet og åpenhet. Med et jordnært engasjement har vi hjulpet våre kunder gjennom snart 40 år, og det ønsker vi å fortsette med. Ta gjerne en kikk på noen av våre bloggartikler om du finner noe som er nyttig for deg.
Picture1
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Etter at den rødgrønne regjeringen tok over i 2021, har det skjedd en rekke lovendringer i arbeidslivet. Fra 1. januar 2024 trådte det i kraft ytterligere endringer i arbeidsmiljøloven som skaper nye forpliktelser for arbeidsgivere. De fleste endringene omfatter alle arbeidsgivere, mens enkelte kun gjelder for arbeidsgivere som er del av konsern. Her vil vi gi en oversikt over endringene, og hvordan arbeidsgivere kan og bør innrette seg.
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Skjermbilde%202023-11-24%20084122
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Om en aksjonær gir bort aksjer som en gave, har det i utgangspunktet ingen skattemessige konsekvenser for giver, men det er ikke bare rett frem hvis aksjene har negativ inngangsverdi eller om noen har forkjøpsrett til aksjene. «Gave» til eget eller ektefelles selskap skattlegges som en skattepliktig realisasjon, og en gave kan skattemessig også bli behandlet som utbytte
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Revisjon%20tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Revisjon = tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Plakett_GULL2023
Re-sertifisert - gull igjen!
Resertifisert med GULL for 3 nye år som sykkelvennlig arbeidsplass!
Re-sertifisert - gull igjen!
Photo by Annie Gray on Unsplash
Hva koster en håndverker?
En god håndverker er verd å betale godt for. Men hvorfor er timeprisen på et nivå som for noen oppfattes som høy?
Hva koster en håndverker?
nyhavn-copenhagen-marianne-granum-6615f927dbe777785100a6298c7964f5712c031f
Firmatur - skattepliktig eller ikke?
Vi greier ut om de aktuelle reglene
Firmatur - skattepliktig eller ikke?