Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
independent-legal-advice-lawyers

Kallesten Blogg

Aktuelt
Utvalgte skatteråd nr 1 - 2015

Utvalgte skatteråd nr 1 - 2015

Vi tilbyr bistand innen skatt og avgift.
Av:

Del:
 
Lønn til egne barn - få fradrag i regnskapet.

Skattemyndighetene har fastsatt timelønnssatser for barn som bor hjemme, går på skole og samtidig arbeider i foreldres bedrift. Disse kan du kreve fradrag for i regnskapet og de skal innberettes som lønn for barnet. Satser for lønn til egne barn (inkl. feriepenger):
Alder 1. jan - 31. mars 2015 1. april - 31. des 2015
17 år kr 110 kr 112
16 år kr 106 kr 108
15 år kr 92 kr 94
14 år kr 81 kr 83
13 år kr 73 kr 74

For barn under 13 år er arbeidsinntekt inntil kr 10 000 skattefritt, det overrskytende er skattepliktig og lignes hos foreldrene. Fra barnet er fyllt 13 år øker frikortet fra kr 10 000 til kr 50 000.
Utleie av kontor til eget ASMange har muligheten til å leie ut deler av boligen til et aksjeselskap de selv eier. Så lenge du leier ut mindre enn halvparten av boligen er dette skattefritt. For å kunne gjøre dette må selskapet være et AS. Enkeltmannsforetak eller ansvarlige selskap har ikke denne muligheten. Leier du for 3.000 kroner i måneden, betyr det at du får trukket fra 36.000 kroner i regnskapet. Samtidig som du selv mottar 36.000 kroner skattefritt.

Men, for at du skal få dette godkjent som hjemmekontor må lokalet været egnet til å drive virksomheten fra, og leieprisen må være fornuftig og rimelig. Hvis du ikke følger reglene, risikerer du at ligningsvesenet går deg nærmere i sømmene. De kan gå tilbake i inntil 10 år, samtidig som du får straffeskatt.

Her er en momentliste som danner grunnlaget for vurderingen, alle moment må ikke oppfylles, men det skal foretas en helhetsvurdering av i hvor stor grad "kriteriene" oppfylles:
–Skriftlig leieavtale
–Omfanget av arbeid i lokalene står i forhold til leiekostnadene
–Lokalene kan nås uten å gå gjennom boligrom
–Lokalene er skiltet, står oppført i telefonkatalog, på selskapets brevark eller internettsider
–Lokalene brukes i vanlig arbeidstid og ikke bare ved overtid
–Selskapet har ikke annet kontor i området  Vi kan hjelpe deg med vurderingen av hvorvidt du har mulighet for å leie ut egne lokaler til eget aksjeselskap.  Arbeidsgiverfinansiert utdanningArbeidsgiver kan dekke inntil 4 semestre eller 20 måneder ekstern utdanning, ytelsen er skattefri for den ansatte, og arbeidsgiver får fradrag for kostnadene. Forutsetningene er den ansatte har hatt en heltidsstilling i minst ett år, og at utdanningen gir en kompetanse som kan nyttes hos arbeidsgiver. Arbeidsgiver får fradrag for følgende kostnader:

–Skolepenger, eksamensavgift, skolebøker mv.
–Reisekostnader fra hjem til bolig på studiested, men ikke daglig reise til studiested
–Merkostnader til kost-og losji og besøksreiser etter reglene for pendlere
–Avskrivning på PC

Ytelser utover det overnevnte blir skattepliktig for den ansatte og gir ikke fradrag for arbeidsgiver. Det er ingen spesielle begrensninger for dekning av studieutgifter for eier eller barn av eier.  Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale

Har du et spørsmål, eller er det noe vi kan hjelpe med?

Vi kan bidra innen rådgivning, regnskap, revisjon, selskapsetablering m.m. Kom gjerne innom for en uforpliktende kostnadsfri samtale. 
 

Sparringspartner og støttespiller

Gjennom mer enn 30 års erfaring i både revisjon og regnskapstjenester, vet vi at våre tjenester må tilpasses den enkeltes konkrete behov.
Odd-terje-forside-banner_flip
Revisjonstjenester
- raskt og effektivt!
Ved å velge Kallesten Revisjon og Regnskap AS som din revisor, velger du tillit, stabilitet, løsningsorientert tilnærming og effektive tjenester.
plus-circle_icon
Les mer
Revisjon
Regnskapstjenester
- fra a til å
Relevant og riktig regnskapsrapportering til rett tid er en forutsetning for en lønnsom og effektiv virksomhet.
Rådgivning
- vi snakker ditt språk
Trenger du hjelp til å få fart på butikken? Vi snakker et språk du forstår!

Aktuelle artikler

Gode kunderelasjoner er noe vi brenner for!
Tillit bygges gjennom å møte mennesker med respekt, nysgjerrighet og åpenhet. Med et jordnært engasjement har vi hjulpet våre kunder gjennom snart 40 år, og det ønsker vi å fortsette med. Ta gjerne en kikk på noen av våre bloggartikler om du finner noe som er nyttig for deg.
Picture1
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Etter at den rødgrønne regjeringen tok over i 2021, har det skjedd en rekke lovendringer i arbeidslivet. Fra 1. januar 2024 trådte det i kraft ytterligere endringer i arbeidsmiljøloven som skaper nye forpliktelser for arbeidsgivere. De fleste endringene omfatter alle arbeidsgivere, mens enkelte kun gjelder for arbeidsgivere som er del av konsern. Her vil vi gi en oversikt over endringene, og hvordan arbeidsgivere kan og bør innrette seg.
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Skjermbilde%202023-11-24%20084122
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Om en aksjonær gir bort aksjer som en gave, har det i utgangspunktet ingen skattemessige konsekvenser for giver, men det er ikke bare rett frem hvis aksjene har negativ inngangsverdi eller om noen har forkjøpsrett til aksjene. «Gave» til eget eller ektefelles selskap skattlegges som en skattepliktig realisasjon, og en gave kan skattemessig også bli behandlet som utbytte
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Revisjon%20tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Revisjon = tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Plakett_GULL2023
Re-sertifisert - gull igjen!
Resertifisert med GULL for 3 nye år som sykkelvennlig arbeidsplass!
Re-sertifisert - gull igjen!
Photo by Annie Gray on Unsplash
Hva koster en håndverker?
En god håndverker er verd å betale godt for. Men hvorfor er timeprisen på et nivå som for noen oppfattes som høy?
Hva koster en håndverker?
nyhavn-copenhagen-marianne-granum-6615f927dbe777785100a6298c7964f5712c031f
Firmatur - skattepliktig eller ikke?
Vi greier ut om de aktuelle reglene
Firmatur - skattepliktig eller ikke?