Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
annie-spratt-cVEOh_JJmEE-unsplash

Kallesten Blogg

Aktuelt
Støtt aksjonen i Tumaini!

Støtt aksjonen i Tumaini!

Organisasjonen Tumaini Hope samler inn penger til en traktor
Del:
 

Tumaini

I tillegg til å være opptatt av regnskap og revisjon, ønsker vi i Kallesten Revisjon og Regnskap å være med å gjøre en forskjell for mennesker som har det vanskelig. Vi har derfor valgt å støtte organisasjonen Tumaini, som hjelper vanskeligstilte mennesker i en liten bygd som heter Pokot i Kenya. Der drives det blant annet med fadderprogram for enkefamilier, matutdeling og bygging av deminger for lokalbefolkningen.

I Pokot er jorden ganske hard og tilnærmet umulig å klargjøre for såing før regnet kommer og bløter den opp. Når så regnet kommer, starter arbeidet med å hakke opp jorden for hånd og deretter få sådd. Ulempen med denne måten å dyrke jorden på, er at det tar dyrebar tid fra regnet kommer til såkornet blir sådd. I tillegg klarer man kun å hakke opp det øverste laget med jord, slik at man må så i øverste jordlag, hvor jorden blir svært utsatt for tørke.
 

Hvorfor traktor?

En traktor derimot vil gjøre det mulig å pløye opp store arealer på kort tid. Enkelte familier har ubrukte jordarealer som de ikke klarer å hakke opp før regntiden er over og står således ubrukte. En traktor vil lett pløye opp disse arealene og omskape disse til dyrkbar mark. Jorden blir videre pløyd dypere, som gjør den bedre i stand til å holde på fuktigheten og gir røttene bedre vekstvilkår. Med traktor kommer såkornet tidligere i jorden, mens regntiden enda pågår. Dette vil gi gode forhold for å spire og gro og gi en redusert vekstperiode. Sagt på en annen måte – maten kommer tidligere på bordet!
 

Hjelp til selvhjelp

Vårt fokus er hele tiden å gjøre familiene i familifadderprogrammet selvstendige. Vi tror en økt og sikrere utnyttelse av jordstykket deres er et viktig og godt virkemiddel til å oppnå dette.
I tillegg finnes det andre bedre stilte familier i Pokot som har betalingsvilje for å få pløyd opp sine jorder. Disse familiene gir traktoren et driftsgrunnlag til å betale lønn til sjåfør, service på traktor, diesel og forsikringer. I tillegg vil traktoren bli brukt til å frakte varer fra nærmeste tettsted opp til fjellene hvor vi har vårt arbeid (ca 2 timers kjøring). Slik vi bedømmer situasjonen vil en traktor kunne finansiere sin egen drift ved betaling fra de som mottar traktortjenestene.
 

Hos traktorforhandler

I slutten av mai i år besøkte Tumaini en seriøs traktorforhandler i Kenya. Der fikk vi tilbud om å kjøpe ny traktor (McCormick MB75), ny 3-skjærsplog, ny horve og ny 6 tonns henger til en samlet sum tilsvarende 250.000 kroner. Vi ønsker å kjøpe nytt utsyr ettersom det er forbundet med stor risiko å kjøpe brukt i Kenya.

Tumaini drar nå i gang en stor innsamlingsaksjon for å få inn disse pengene og håper du vil være med!

Tumaini ble stiftet desember 2010 av Laila og Herbjørn Vestvik og Turid og Bjørn Kjetil Helllestræ.
Turid og Bjørn Kjetil var bosatt i Kenya fra 2008 til 2010. I løpet av disse to årene ble det igangsatt ulike private hjelpeprosjekter ved frivillige gaver til deres "Hjelp oss å hjelpe" konto. Tumaini er en videreføring av dette arbeidet.

Link til siden: Tumaini Hope

 

Har du et spørsmål, eller er det noe vi kan hjelpe med?

Vi kan bidra innen rådgivning, regnskap, revisjon, selskapsetablering m.m. Kom gjerne innom for en uforpliktende kostnadsfri samtale. 
 

Sparringspartner og støttespiller

Gjennom mer enn 30 års erfaring i både revisjon og regnskapstjenester, vet vi at våre tjenester må tilpasses den enkeltes konkrete behov.
Odd-terje-forside-banner_flip
Revisjonstjenester
- raskt og effektivt!
Ved å velge Kallesten Revisjon og Regnskap AS som din revisor, velger du tillit, stabilitet, løsningsorientert tilnærming og effektive tjenester.
plus-circle_icon
Les mer
Revisjon
Regnskapstjenester
- fra a til å
Relevant og riktig regnskapsrapportering til rett tid er en forutsetning for en lønnsom og effektiv virksomhet.
Rådgivning
- vi snakker ditt språk
Trenger du hjelp til å få fart på butikken? Vi snakker et språk du forstår!

Aktuelle artikler

Gode kunderelasjoner er noe vi brenner for!
Tillit bygges gjennom å møte mennesker med respekt, nysgjerrighet og åpenhet. Med et jordnært engasjement har vi hjulpet våre kunder gjennom snart 40 år, og det ønsker vi å fortsette med. Ta gjerne en kikk på noen av våre bloggartikler om du finner noe som er nyttig for deg.
Skjermbilde%202023-11-24%20084122
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Om en aksjonær gir bort aksjer som en gave, har det i utgangspunktet ingen skattemessige konsekvenser for giver, men det er ikke bare rett frem hvis aksjene har negativ inngangsverdi eller om noen har forkjøpsrett til aksjene. «Gave» til eget eller ektefelles selskap skattlegges som en skattepliktig realisasjon, og en gave kan skattemessig også bli behandlet som utbytte
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Revisjon%20tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Revisjon = tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Plakett_GULL2023
Re-sertifisert - gull igjen!
Resertifisert med GULL for 3 nye år som sykkelvennlig arbeidsplass!
Re-sertifisert - gull igjen!
Photo by Annie Gray on Unsplash
Hva koster en håndverker?
En god håndverker er verd å betale godt for. Men hvorfor er timeprisen på et nivå som for noen oppfattes som høy?
Hva koster en håndverker?
nyhavn-copenhagen-marianne-granum-6615f927dbe777785100a6298c7964f5712c031f
Firmatur - skattepliktig eller ikke?
Vi greier ut om de aktuelle reglene
Firmatur - skattepliktig eller ikke?
brooke-lark-nMffL1zjbw4-unsplash
Leie inn en økonomisjef?
Daglig leders høyre hånd
Leie inn en økonomisjef?