Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
Photo by Annie Gray on Unsplash

Kallesten Blogg

Aktuelt
Hjemmekontor - en historie fra virkeligheten

Hjemmekontor - en historie fra virkeligheten

Det er fredag og vi har lyst å dele en av våre ansattes historier fra hjemmekontoret
Av: Unni Kallesten
Regnskapsfører - rådgiver
Kallesten Revisjon og Regnskap AS
Del:
 
D e’kje allti så trygt som någen vil ha d t, d å ha hjemmakontor.  Någen gonger kan d bli nokså udfordrande – i alle fall d å ha «hyttekontor».
 
I dag såd eg her, med flotte udsikt mod sjøen  ( ja – ikkje at eg såg på den, altså..)– i fodle gang med å kjøra ei lønn. Plutseligt hørrte eg någe så rasla rett udfor vinduet i den litla buå eg har kontoret  mittt i.  Ja,  ikkje bare rasling, men og någen urovekkande «Bæææ»!
 
Ok . Eg forstod raskt problemet. Sauene t naboen va komt seg ud – eller kanskje snarare inn! De va altså inne i vår hage!
(Her må eg skjyd’inn at de va på avveier i gårkveld og.  Me har udedusj – som eg allti bruge før eg legge meg.  I begmørke i går gjekk eg rondt hyttå med bare håndkle rondt meg – men heldigvis hadde eg lommalykt med – for då hørte eg skumle lydar!  Med hjerta i halsen lyste eg rondt meg– og der va der minst ti par lysande auer som stirrde på meg!!
Me fekk oss både en goe latter – og sauene inn på plass bag gjerdet sitt igjen. (Gjorde ikkje någen undersøgelsar om baggronnen te problemet då – d va jo tross alt leggetid og svart ude!)
 
Men i dag, altså: På ny har de komt seg inn i vår hage. Og nå e eg aleina her! Maen e på avdelingskontoret på Åkra.
Goe råd e dyre –  eg vil jo ikkje ha alt den driden i hagen!!
 
Eg raska med meg ei bytta, heiv någen småstein oppi, rista godt på ‘na – og då fylte de itte meg, adle som ein!  Og me har en venn som hardnakka påstår at sauer e særs intelligente dyr!!
Eg visste at sauabonden hadde holdt på med å sedd’opp nytt gjerde, så konklusjonen blei jo raskt at der måtte ver en mangel i denne oppseddingå. Rektigtnok: Rett nerfor huset vårt  va der en åbning på øve en meter!
 
Då va d bare te å rasla ekstra godt med steinane - - - og så hadde eg heile halen itte meg inn gjønå denne åbningen.  D va bare d at akkurat i den åbningen ligge der både gamle greiner og någen halvstore steinar. Eg snofla og datt så lange eg va !  (Nå e kanskje ikke d så veldigt langt, men uansett!) Eg kjente koss hendene, og ikkje minst knenå mine, sank behagelig ner i någe mjukt og varmt…. En fine blanding av sorpa og sauadrid!! Og så hadde eg t og med den nya kåbå ,som eg kjypte på Åkra på vei opp her denne helgå, på meg! (U va rektignok på salg t halve pris…) Dokke lure kanskje på koffor eg hadde den på…..  Ja , eg visste jo ikkje at eg sko bli sauarøktar på kort varsel – og så va d den som hang lettast tilgjengeligt – varme og goe på den litle turen opp t buå – konne jo ikke gjørr någe å prøve na litt mod vinden her oppe!
 
Litt problematisk å stoppa dyrå fra å komma itte meg igjen då eg hadde fått reist meg opp og totla meg inn i sikkerhed i egen hage igjen– men fekk grabd någen greiner og stapt de midlertidigt i hålet.
Heldigvis e dette et gammalt gårdsbrug – så eg fant en halvråden palle som låg innte ein vegg. Fekk droge den med meg bort t hålet og støtt’an opp itte beste evner. Heldigvis passt’an sånn omtrent akkurat!!
 
Så va det ner i hyttå og sjekka skadeomfanget.  Hendene måtte få fleire innsåbningar.  Bokså måtte skiftas (udent tvil!!) , men kåbå trengte bare en liden øvefladebehandling nederst på eina siå – takk og pris!
 
En unde meg ein  store kopp kaffi og ein sjokoladebede itte dette! 

God helg fra oss i Kallesten! 
 
 

Har du et spørsmål, eller er det noe vi kan hjelpe med?

Vi kan bidra innen rådgivning, regnskap, revisjon, selskapsetablering m.m. Kom gjerne innom for en uforpliktende kostnadsfri samtale. 
 

Sparringspartner og støttespiller

Gjennom mer enn 30 års erfaring i både revisjon og regnskapstjenester, vet vi at våre tjenester må tilpasses den enkeltes konkrete behov.
Odd-terje-forside-banner_flip
Revisjonstjenester
- raskt og effektivt!
Ved å velge Kallesten Revisjon og Regnskap AS som din revisor, velger du tillit, stabilitet, løsningsorientert tilnærming og effektive tjenester.
plus-circle_icon
Les mer
Revisjon
Regnskapstjenester
- fra a til å
Relevant og riktig regnskapsrapportering til rett tid er en forutsetning for en lønnsom og effektiv virksomhet.
Rådgivning
- vi snakker ditt språk
Trenger du hjelp til å få fart på butikken? Vi snakker et språk du forstår!

Aktuelle artikler

Gode kunderelasjoner er noe vi brenner for!
Tillit bygges gjennom å møte mennesker med respekt, nysgjerrighet og åpenhet. Med et jordnært engasjement har vi hjulpet våre kunder gjennom snart 40 år, og det ønsker vi å fortsette med. Ta gjerne en kikk på noen av våre bloggartikler om du finner noe som er nyttig for deg.
Picture1
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Etter at den rødgrønne regjeringen tok over i 2021, har det skjedd en rekke lovendringer i arbeidslivet. Fra 1. januar 2024 trådte det i kraft ytterligere endringer i arbeidsmiljøloven som skaper nye forpliktelser for arbeidsgivere. De fleste endringene omfatter alle arbeidsgivere, mens enkelte kun gjelder for arbeidsgivere som er del av konsern. Her vil vi gi en oversikt over endringene, og hvordan arbeidsgivere kan og bør innrette seg.
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Skjermbilde%202023-11-24%20084122
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Om en aksjonær gir bort aksjer som en gave, har det i utgangspunktet ingen skattemessige konsekvenser for giver, men det er ikke bare rett frem hvis aksjene har negativ inngangsverdi eller om noen har forkjøpsrett til aksjene. «Gave» til eget eller ektefelles selskap skattlegges som en skattepliktig realisasjon, og en gave kan skattemessig også bli behandlet som utbytte
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Revisjon%20tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Revisjon = tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Plakett_GULL2023
Re-sertifisert - gull igjen!
Resertifisert med GULL for 3 nye år som sykkelvennlig arbeidsplass!
Re-sertifisert - gull igjen!
Photo by Annie Gray on Unsplash
Hva koster en håndverker?
En god håndverker er verd å betale godt for. Men hvorfor er timeprisen på et nivå som for noen oppfattes som høy?
Hva koster en håndverker?
nyhavn-copenhagen-marianne-granum-6615f927dbe777785100a6298c7964f5712c031f
Firmatur - skattepliktig eller ikke?
Vi greier ut om de aktuelle reglene
Firmatur - skattepliktig eller ikke?