Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
Kallesten Revisjon og Regnskap as
MENY_blue
Mobilmeny
passwordeasy

Kallesten Blogg

Aktuelt
Hjemmekontor - feil passord

Hjemmekontor - feil passord

Det er fredag og vi har lyst å dele en av våre ansattes historier fra hjemmekontoret
Av: Unni Kallesten
Regnskapsfører - rådgiver
Kallesten Revisjon og Regnskap AS
Del:
 
Som eg har påpekt en gong før – så kan d medføra visse komplikasjonar, det å sidda på hjemmakontor.
 
Her om dagen då eg va på kontoret, ja d fysiska kontoret, altså, og me va komt vel øve formiddagsmaden, bestemte eg meg for å ta et av de nettkurså som sjefane nå eingong har betalt for. Ikkje lurt å la goe pengar gå t spille, tenkte eg.
Så e de sånn at min datamaskin på jobb har svert dårlige lyd – og dessuden, om an hadde hatt goe lyd – så ville udkomme vore d sama: Hjemakontor måtte blitt alternativet, for der e jo ikkje lydtett mjydlå min og mine kollegaer sin arbeidsplass. Trur ikkje de ville sett direkte pris på akkompanemang t arbeidet.
 
Eg totla meg heim – d e jo ikkje langa stykket.
Gleda meg beint ud litt – for i all stillhed hadde eg planlagt at nå ville høvet gje seg t å nyda både en kaffikopp og ei bolla med bedar av «Et lide stykke Norge» inni. På toppen av d heila hadde eg sitt for meg å sidda mjukt, varmt og bagøvelente i go’stolen -  med den berbare i fanget.
 
D va då trøbbelet begynte.
Passord.
Å, du hendelsløysa, ka va nå d igjen!  Sist eg brukte d maskineriet va sikkert då eg hadde d med på ferie for halvaent år siden. Og nå va d vekke. Passordet. Både fra håvet og fra hendene. Ein ting va at d va ude av håvet – der har eg jo alderen og den tidsforskyvningen så tross alt har forgått siden sist , å skylda på. Men at d sko ver vekke fra fingrane og – d hadde eg ikkje trudd! Nå ja, eg løyg nok litt nå – for egentligt va de svert sårande for sjølbilde å innrømma at d rett og slett hadde gått i glømmebogå.  Kem lige å innrømma någe sånt!
 
Ok – akkurat der og då, va der ikkje ant å gjørr enn å subba seg inn på hjemmakontoret t den stasjonære.  D hjalp litt på intelligensfølelsen at eg tross alt greide å fylla med på – og t og med svara rett på kontrollspørmålå som fulgte med kurset.  D handla om arbeidsgivaravgift.
 
Men ittepå, då arbeidsdagen va slutt, blei d någe ant. Då begynte kvernå å gå. Oppe i håvet.
Ka va d nå?? 04040?  014040? Der måtte ver både en null og et firatal med. Såpass va eg øvebeviste om. 40410? Kor mange siffer va der, egentligt?  Va d seks? Va d kanskje bare fira? Sånn blei eg siddanes .  Talå flimra forbi på den framre hjernebarken, og et stort utal av kombinasjonar blei trykte inn der d stod «passord» . Eg syns t slutt at dette ordet formeligt flirte og lo mod meg kver gong det kvitterte med «feil».
 
Og d blei verre! Hadde eg verkeligt ikkje skreve d ner någen plass?! Ja, og så blei d i en periode bedre før d blei verre igjen – for då sette eg i gang å rydda i håndvesker som ikkje e i brug akkkurat nå (men som har vore i brug i perioden itte at pc’en blei kjypte). (D e någen år siden… Der e Windows 8 på an.) Eg bladde igjønå og sorterte adle de små lappane som eg har stokke inn i et par av bokhyllene  - ja dokke vett sånne lappar , rørande kort og bursdagshilsenar fra barnebarnå , en bryllupsinvitasjon (bryllupet stod høsten 2019), et lide hefte med øvesikt øve sesongens (våren 2018) konsertar i konserthuset – ja kort og godt alt d der pottelet som ikkje e någe å samla på, men e for godt t å hiva.  Bonkå blei faktisk  betrakteligt tynnare itte denne gjønågangen! T og med et sånt gammalt, manuelt arkiv i form av ei lidå veska liksom, med mange små sorteringslommar oppi fekk seg en gjønågang. Der va jammen en del gamle skattar å finna der, ja! Og mobiltelefonen, då: Appen for notater blei saumfarte, både i stigande og synkande rekkefølge.
Men ga de någe resultat? Niks og nei.
 
Kvelden seig på – og fjernsynet kom på. Ikkje særlige konsentrasjon å henta nå lenger, nei.  Ett aua på fjernsynet, og ett på datamaskinen.  Nå hadde nitalet og fått ver med i dansen. 90404? 901401? 409409?  Ikkje tal’om!
D lågaste punktet va kanskje då eg måtte ringa t ein i neste generasjon og innrømma, og å spør tynt om der va håb. Forterandes, rett og slett. De som allerede fylle med med argusauer – på om glømsel og alderdom har begynt å sedda sine spor. 
 
T slutt måtte eg i alle fall bare kryba t korset og kryba t sengs. Pc’en akkurat liga låste. Og eg trur nok d va komt ei te rynka i pannen.
 
Någe soving va der imidlertid ikkje snakk om.  Nå hadde talå begynt å marsjera! Taktfast fram og tebage, fram og tebage.
Eg begynte å vurdera om eg faktisk sko sleppa t någen fleire siffer. Ikkje verken 5 eller 6 i alle fall. Men kanskje et trital?
Og plutselig stod d for meg! (Ja – eg kan jo ikkje dirkete røba heile koden. Eg meine, har eg våre så forsiktige i adle disse årå at eg ikkje har skrev’an ner någen plass, så ska eg nå jammen ikkje offentliggjørr ‘an nå!) Men, altså – eg va sikker på at eg va inne på någe! Famla itte en penn på nattbordet i mørket. Håpte an blei leselige, den kombinasjonen eg skribla på håndå i blinde. Og la meg t å sova.
Ole Lykkøye spelte ikkje på lag. D seie seg jo sjøl at d va knytt umuligt å få sova itte en sånn en åbenbaring. Så då va d bare å stiltra seg ud uden å vekka han andre som ligge i den sengå. (D va to gronnar t å komma seg ubemerka ud egentligt; den eine va at eg jo sjølsagt ikkje ville vekk’an  og den andre at eg ikkje ville an sko syns eg va riv, ruske gal!) Men eg konne ikkje la en sånn’en sjanse t seier gå frå meg!
 
Trygt nere i stuå trykte eg raskt inn de talå som stod på håndå.  FEIL! FEIL IGJEN!
 
Då va d at fingrane mine kom meg t unnsetning.  Før eg visste ordet av d, hadde de fonne veien sjøl – og innholdet på pc’en min sto der og va åbenbart i all sin pryd! Å lykksalighed!
Gjett kem så skreiv ner den koden fortare enn lynet  og gjett kem så gjekk stilt opp og la seg igjen. Og gjett kem så – nærmare halv to om nåttå - sovna med et triumferandes smil om monnen!


God helg fra oss i Kallesten! 
 
 

Har du et spørsmål, eller er det noe vi kan hjelpe med?

Vi kan bidra innen rådgivning, regnskap, revisjon, selskapsetablering m.m. Kom gjerne innom for en uforpliktende kostnadsfri samtale. 
 

Sparringspartner og støttespiller

Gjennom mer enn 30 års erfaring i både revisjon og regnskapstjenester, vet vi at våre tjenester må tilpasses den enkeltes konkrete behov.
Odd-terje-forside-banner_flip
Revisjonstjenester
- raskt og effektivt!
Ved å velge Kallesten Revisjon og Regnskap AS som din revisor, velger du tillit, stabilitet, løsningsorientert tilnærming og effektive tjenester.
plus-circle_icon
Les mer
Revisjon
Regnskapstjenester
- fra a til å
Relevant og riktig regnskapsrapportering til rett tid er en forutsetning for en lønnsom og effektiv virksomhet.
Rådgivning
- vi snakker ditt språk
Trenger du hjelp til å få fart på butikken? Vi snakker et språk du forstår!

Aktuelle artikler

Gode kunderelasjoner er noe vi brenner for!
Tillit bygges gjennom å møte mennesker med respekt, nysgjerrighet og åpenhet. Med et jordnært engasjement har vi hjulpet våre kunder gjennom snart 40 år, og det ønsker vi å fortsette med. Ta gjerne en kikk på noen av våre bloggartikler om du finner noe som er nyttig for deg.
Picture1
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Etter at den rødgrønne regjeringen tok over i 2021, har det skjedd en rekke lovendringer i arbeidslivet. Fra 1. januar 2024 trådte det i kraft ytterligere endringer i arbeidsmiljøloven som skaper nye forpliktelser for arbeidsgivere. De fleste endringene omfatter alle arbeidsgivere, mens enkelte kun gjelder for arbeidsgivere som er del av konsern. Her vil vi gi en oversikt over endringene, og hvordan arbeidsgivere kan og bør innrette seg.
Åtte viktige endringer i arbeidslivet
Skjermbilde%202023-11-24%20084122
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Om en aksjonær gir bort aksjer som en gave, har det i utgangspunktet ingen skattemessige konsekvenser for giver, men det er ikke bare rett frem hvis aksjene har negativ inngangsverdi eller om noen har forkjøpsrett til aksjene. «Gave» til eget eller ektefelles selskap skattlegges som en skattepliktig realisasjon, og en gave kan skattemessig også bli behandlet som utbytte
Gaveoverføring av aksjer utenom generasjonsskifte
Revisjon%20tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Revisjon = tillit
Et revidert regnskap er gull verdt
Plakett_GULL2023
Re-sertifisert - gull igjen!
Resertifisert med GULL for 3 nye år som sykkelvennlig arbeidsplass!
Re-sertifisert - gull igjen!
Photo by Annie Gray on Unsplash
Hva koster en håndverker?
En god håndverker er verd å betale godt for. Men hvorfor er timeprisen på et nivå som for noen oppfattes som høy?
Hva koster en håndverker?
nyhavn-copenhagen-marianne-granum-6615f927dbe777785100a6298c7964f5712c031f
Firmatur - skattepliktig eller ikke?
Vi greier ut om de aktuelle reglene
Firmatur - skattepliktig eller ikke?